Blog
The Bad Week promocija albuma It Is How It Is foto Ljiljana Zdravković 1

The Bad Week objavili drugi album „It Is How It Is“ za diskografsku kuću Multimedia Music

Novosadska grupa The Bad Week objavila je drugi album „It Is How It Is“ za diskografsku kuću Multimedia Music. Promociju albuma bend je započeo druženjem i svirkom u Multimedia Music Record Store.

Album je rezultat saradnje koju smo imali i na njihovom prethodnom, debi izdanju. Za tu saradnju smo zahvalni Vladi Pejaku koji nas je i spojio pre par godina“, rekao je direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović i naglasio da je njihov debi album „So It Was“ bio najprodavanije izdanje ove kuće u prethodnoj godini: „To je samo jedan od razloga zbog kojih smo odlučili da nastavimo ovu saradnju i ovaj album urađen je kompletno u našoj produkciji. Mislim da smo snimili jedan odličan album sa fantastičnim pesmama

Album“It is how it is“ je sniman 2023. i 2024. godine u Multimedia Music studiju. Ton majstori bili su Nebojša Brdarić i Luna Škopelja. Mix i master radili su Boris Jovanović i Boris Krstajić u Master Blaster Studiju. Gostujući muzičari na albumu su Nenad Patković (bas gitara i električna gitara), Luna Škopelja (glas), Ana Kovačević (glas) i Irena Ševarlić Nejgebauer (glas).

Ovaj album je nastao na sličan način kao i prvi – spontano, kroz svirku. Kako vreme prolazi, tako ti padaju neke nove ideje na pamet, tu su različite emocije koje proživljavamo usput, sve to nekako zapisujemo u tim pesmama koje tako nastaju, rekao je Strahinja Jajić.

„Zove se ‘It Is How It Is – Tako je kako je’. Ovo je vreme bilo i jeste takvo kakvo jeste, puno nekih uspona i padova, ali na kraju krajeva izlazi lepa muzika iz svega toga, i prelepa iskustva nas kao benda. Imamo čast da putujemo svuda, vidimo sveta, upoznajemo različite ljude, zanimljive“, dodao je frontmen benda koji je u proteklih godinu dana imao preko 150 nastupa.

Na prvom izdanju albuma nalazi se 11 autorskih pesama, ali za drugo izdanje bend sprema i i dvanaestu, bonus pesmu: „U pitanju je Ram John Holder, više poznat kao glumac nego muzičar, ali napravio je jednu fantastičnu pesmu ‘Saturday’s Child’. Dobili smo odobrenje od njega dan nakon što smo poslali da se štampa CD, tako da ćemo se potruditi da što pre prodamo ovaj prvi tiraž, pa da na sledećem tiražu čujete i nju“

Bend se na prvoj promociji novog izdanja osvrnuo i na učešće na Blues Aperitiv takmičenju u Češkoj na kojem su odneli pobedu i time stekli pravo učešća na prestižnom Blues Alive festivalu: „Ono što nam je najdraže jeste što nismo dobili nagradu od žirija nego od publike, za publiku i sviramo, na kraju krajeva. To je bilo jedno fantastično iskustvo i sad idemo dalje. Otvorila su se neka vrata Evrope pa ćemo videti šta ćemo i kako ćemo ali biće – It Is How It Is, uvek“

Album „It Is How It Is“ dostupan je na svim relevantnim muzičkim platformama a kao CD na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim nastupima benda The Bad Week.

Foto: Ljiljana Zdravković

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *