Blog
Srđan Gojković Gile

Pred koncert u Beogradu Gile iz „Orgazma” otkrio kome je posvetio „Bejbe ti nisi tu”

„Ovu pesmu sam posvetio mojoj tadašnjoj devojci, koja je u tom trenutku živela u inostranstvu” , započinje priču frontmen Električnog orgazma, Srđan Gojković Gile, o jednom od najvećih hitova benda – pesmi „Bejbe ti nisi tu”.

Legendarna pesma je objavljena davne 1987. godine na koncertnom albumu „Braćo i sestre”, koji je snimljen oktobra 1986. godine u klubu „Kulušić” u Zagrebu i bila je jedina nova pesma na albumu, dok su ostale pesme bile sa prethodnih albuma. Radi se naravno o obradi pesme Rolingstounsa „Out of time”, tako da su muziku napisali Mik Džeger i Kit Ričards, dok je tekst pesme napisao Gile.

„U to vreme mi se baš vrtela po glavi ta pesma Out of time. Sećam se da smo išli negde na koncert, mislim da je bio Zagreb. Bilo je rano jutro i ja sam čekao autobus za aerodrom, na staroj železničkoj stanici u Beogradu. Pošto je bilo rano ujutro, odmah mi je to palo na pamet: Jutro tek je svanulo, nežno me dodirnulo, budim se, shvatam više nisi tu. Mislim da sam ceo tekst već imao tu, na ulici, čekajući autobus. I danas me raduje kad vidim taj singl, a ispod naslova pesme piše Jagger, Richards, Gojkovic”, iskren je Gile.

„Siniša Škarica iz Jugotona, kad je čuo pesmu, rekao je: E, moj Gile, ovo će biti hit, šteta što ga nisi ti napisao. Mi smo se spremali za snimanje lajv albuma Braćo i sestre i ja sam razmišljao da nam treba neka nova pesma koja bi bila singl sa tog albuma, neka koju nikad nismo snimili. Setio sam se i da su sličnu stvar uradili i Stounsi za lajv album Still life iz 1981, kad su snimili obradu pesme Going To A Go-Go, koja je bila singl sa tog albuma. Interesantno je da Out of time nikad nije bila hit za Stounse, ona je i bila namenjena da je snimi neko drugi (Kris Farlou). Naša verzija je uhvatila tu neku dobru atmosferu koja je tad bila u bendu i verovatno su ljudi odreagovali na to, pa je postala veliki hit”, kaže Gile.

„Ja, naravno, jako volim tu pesmu, ali par godina je nismo svirali, da se malo odmorimo od nje. Početkom ove godine je vraćena na set listu i sviraćemo je i u Beogradu 17. decembra. Takođe me je oduševilo da su i Stounsi svirali ove godine na turneji po prvi put Out of time. Nikad pre nisu svirali uživo tu pesmu. Bilo je veliko zadovoljstvo kad smo Ljuba i ja u Milanu ove godine imali priliku da je čujemo na koncertu Stounsa”, zaključuje Gile.

Svi oni koji bi da gledaju legendarni bend uživo, mogu to učiniti na ekskluzivnom beogradskom koncertu, koji će Električni orgazam održati 17. decembra u jednoj od najlepših koncertnih sala prestonice, sali Amerikana Doma omladine. Bend će ovom prilikom obeležiti 40 godina kultnog albuma „Lišće prekriva Lisabon”, a pored seta pesama sa slavljeničkog albuma, na repertoaru će se naći i svi najveći hitovi benda, kao što su: „Igra rokenrol cela Jugoslavija” , „Da si tako jaka” , „Svečane bele košulje” , „Bejbe ti nisi tu” , „Zlatni papagaj” , „Nebo” , „Seks, droga, nasilje i strah” , „Kapetan Esid” i mnogi drugi.

Ulaznice su u prodaji su po pretprodajnoj ceni od 2000 rsd na svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i onlajn putem linka: https://tickets.rs/event/elektricni_orgazam_3570

Ukoliko se ne rasprodaju ranije, ulaznice će na dan koncerta koštati 2500 rsd.

Foto: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *