Blog
Vranjkovic Fabrika

Koncert Nikole Vranjkovića – Tri sata magije u SKCNS Fabrika

U petak 7.oktobra u novosadskoj Fabrici održan je tročasovni koncert Nikole Vranjkovića. Ovaj vrhunski muzičar, pisac i producent, zajedno sa svojim bendom priredio nam je, kako naslov kaže “tri sata magije u Fabrici”.

Kada sam videla Facebook event sa ovim događajem, bez razmišljanja sam kliknula na „going“. Koncert Nikole Vranjkovića se ne sme propustiti. Nakon četiri rasprodata koncerta u aprilu mesecu u Novom Sadu, Nikola i  njegov bend su odlučili da nas još jednom obraduju dolaskom u naš grad.

Fabrika je već oko 20h počela da se puni i svi su sa nestrpljenjem čekali da koncert počne. Oko 21h zvucima pesme “Fotelja” nastala je atmosfera koju samo Nikola i bend mogu da naprave. Oni koji su bili bar na jednom koncertu znaju na šta mislim. Na oduševljenje publike, već na početku koncerta izvedene su dve pesme sa novog EP-a: “Teorija zabave” i “Arsenije”. Kasnije smo imali priliku da čujemo i “Kad tuga pobedi bes” i mogu reći da nove pesme uživo zvuče fenomenalno.

Utonuli smo u snove, zadržali dah i zažmurili u mrak… Zaista smo utonuli, ne baš u snove, ali u neko posebno stanje jesmo. Govorim u svoje ime i ime ljudi koji su mi bili u blizini da vidim njihove reakcije na svaku narednu pesmu.

“Dve reči” i publika koja je pevala uvodni deo pesme je scena koja je na mene ostavila najjači utisak, divnu emociju i onaj pozitivni “najež” u telu. “Nagrada za strah”, “Moraćeš da naučiš da živiš s tim” , „2000 i kusur godina”, “Zadrži svoj dah”, “Večernja zvona”, “Sretenje”, “Težak slučaj pakla” … svaka pesma dobra je na neki svoj, poseban način, i svaka nosi neku poruku. Nikolini fantastični tekstovi uz fenomenalnu muzičku pratnju su pravo remek delo.  Koncert je trajao skoro tri sata, na šta smo i navikli, ali verujte, ta tri sata su prošla kao sat vremena.

Za sam kraj, naravno numere Block Out-a. “Manastir” , “SDSS” , “Dan koji nikad nije došao” zatvorile su ovaj koncert. Publika je htela još, ali na našu veliku žalost, vreme za ovaj koncert je isteklo. Čula sam da je neko društvo blizu mene pevalo “Protiv sebe” i “ Beograd spava” takođe velike hitove Block Out-a.

Nikola Vranjković, Ivan Kiza Zoranović, MIroslav Užarević, Milan Vučković, Vladan Božilović, Danilo Nikodinovski – ovo je šestorka koja je stvorila magiju tročasovnim nastupom u Fabrici. Ovo je šestorka koja je učinila da petak veče provedemo na najbolji mogući način.  Hvala vam na ovom koncertu i željno čekamo svaki sledeći!

Tekst i fotografije: Marija Ćurčija

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *