Blog
DAB2

Del Arno Band zatvara seriju koncerata Garden Sessions 29. jula u Botaničkoj bašti

Garden Sessions u Botaničkoj bašti ove godine zatvara 29. jula Del Arno bend koji su osnovali braća Vladan i Jovan Matić  1986. godine u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj „roots“ muzici i prvi je autorski rege bend na prostorima bivše Jugoslavije. Prvi nastup u Beogradu grupa je imala 1987. u klubu Akademija. Objavili su album „Igraj dok te ne sruše“ 1989, zatim 1991. singl-vinil sa pesmama „Bi-Bap“ i „Putujem“, a sledeće godin grupa objavljuje drugi album „Godina majmuna“. Godine 1993.  objavljuju dve nove pesme „Iza ugla“ i „D.A.B. in DUB“, a 1995. sa potpuno obnovljenom postavom grupa objavljuje album „Reggaeneracija“.

„DAB je tu da spaja“, „Više nego život“, „Preko“, „Dim iz moje lule“ i obrada pesme „Treći svijet“ grupe Haustor su neke od pesama koje su uticale na porast popularnosti Del Arno Band-a. Sredinom marta 2006. godine grupa je izdala album „Vreme vode“, a 2011, povodom svog 25-rođendana, grupa je objavila singl „Horoskop”. U maju 2017. godine Del Arno Band, zajedno sa Nemanjom Kojićem (Hornsman Coyote) objavljuje singl „Još uvek ima nade“. 2019. godine objavljuju album Ako ne znaš šta da radiš“, koji je iznedrio nove hitove, koje publika horski peva na koncertima. Grupa je u međuvremenu svirala na brojnim festivalima, u zemlji i regionu, sa velikanima regea.

Ulaznice je moguće nabaviti pred koncert na ulazu u Botaničku baštu iz ulice Vojvode Dobrnjca, od 19 do 21h, kao i na sajtu tickets.rs. Koncert počinje u 20.30 časova.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *