Blog
ZMF 30_05_24 dodatak fb event

Parni Valjak će velikim koncertom 30.5.2024. otvoriti trodnevni Zagreb Music Fest

U sklopu Zagreb Music Festa, koji će se održati u periodu od 30.5. do 1.6.2024. uz headlinere prve večeri Parni valjak, Matiju Cveka, Neki to vole vruće i Denis &Denis, publika će imati priliku uživo čuti i Ivu Lorens. 

Iva Lorens, koju je Vouge Adria istaknuo kao umetnicu koju treba pratiti, našla se i na Impalinom „Top 100 Artist to Watch 2024“. Najmlađa je nominovana umetnica 2023. godine za Naxi Radio Awards u kategoriji Muzička saradnja godine, sa pesmom „Stranac“ čiji tekst potpisuju Iva i Matija Cvek. Njen debitanstki album „Svitanje“, koji je objavljen prošle godine u martu, dobio je pohvale od Harpers Bazar, Mixmag Adrie, Blic Woman i mnogih drugih, a singl „Udarci“, našao se na prvom mestu mnogih regionalnih stanica.

Parni Valjak, nakon gotovo 50 godina postojanja ima status institucije na hrvatskoj muzičkoj sceni i šire, a svaki talentovani muzičar koji je prošao kroz bend, ostavio je deo sebe u zvuku i izražaju benda. Danas se raduju što će nakon dužeg vremena ponovno nastupiti na jednom zagrebačkom festivalu!

U svom novom poglavlju, Parni Valjak nastavlja autorski rad sa mladim pevačem Igorom Drvenkarom, sa kojim su nedavno predstavili treći novi singl,Sad kad znaš“, koji nosi prepoznatljiv autorski potpis Huseina Hasanefendića Husa. Ove godine održali su niz klupskih, festivalskih i open-air koncerata, koji su odlično dočekani od strane njihove verne publike! Dok marljivo rade na novom albumu, na Jarunu ćemo, uz nove, čuti i omiljene i dobro nam poznate hitove poput „Ljubavne“, „Dođi“, „Jesen u meni“, „Sve još miriše na nju“,“Godine prolaze“ ili pak „Proklete nedjelje“.

Neki to vole vruće, kojeg su zajedno osnovala dvojica prijatelja Šomi – Silvestar Dragoje i Đimi – Miroslav Stanić, kako ih zagrebačka publika poznaje, već su s prvim albumom i pesmama „California“, „Medu moj i šećeru“ i „Reci da“, stekli veliki broj slušatelja i poklonika. U svojoj karijeri, objavili su 7 studijskih albuma i mnoge kompilacije i live albume snimljene na uspešnim koncertima. Njihovi bezvremenski hitovi „Jeans generacija“, „Kakva noć“, „Teška vremena“ i drugi, garancija su odlične zabave koja nas na Jarunu očekuje 30.5.2024.

Matija Cvek, svojim upečatljivim muzičkim stilom i izuzetnim glasom, strelovitom brzinom je postao jedno od najprepoznatljivih imena na hrvatskoj muzičkoj sceni, ali i šire. Debitantski singl „Visine“ lansirao ga je u visine – top lista radijskih stanica širom Hrvatske.

Sa pesmom „Ptice“ osvojio je prvo mesto na 68. Zagrebačkom festivalu, a na svečanoj dodeli nagrada „Cesarica“ i „Zlatni Studio“ dobitnik je nagrade za pesmu godine „Trebaš li me“. Vlasnik je čak četiri Porina, a prošle godine uvršten je u program „100 Artist to Watch“ prema IMPALE izboru. Na Jarunu ga gledamo uživo s njegovim bendom The Funkensteins.

Denis & Denis, najslušaniji hrvatski elektro-pop sastav i svojevrsni fenomen naših prostora, posljednje je ime na popisu izvođača na prvom danu Zagreb Music Festa. Pioniri u uvođenju synth popa na domaću muzičku scenu, od svog početka, 1982. godine do danas ostali su gotovo jednako slušani kao i na vrhuncu svoje slave. Unutar svog razdoblja delovanja, objavili su četiri albuma, koji su nam doneli velik broj hitova, od kojih je teško izdvojiti jedan ili najomiljeniji. „Program tvog kompjutera“, „Soba 23“, „Voli me još ovu noć“, „Ja sam lažljiva“, „Tek je sedam sati“, „Telefon“ i drugi hitovi, proizvod su spoja inovativnog Davora Tolje i harizmatične Marine Perazić, koje s radošću očekujemo na Jarunu, 30.5.2024.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji putem Entrio po sledećim cenama : Early bird 25 eura, 1st release – 30 eura, 2nd release – 35 eura, 3rd relase – 40 eura. Trodnevna festivalska ulaznica, early bird po ceni od 70 eura. Link za ulaznice : https://www.entrio.hr/event/zagreb-music-fest-parni-valjak-neki-to-vole-vruce-16687

Foto: Promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *