Blog
Arsen Dediå (Damir Baliå)

„1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ Josipa Dujmovića u prodaji

Knjiga legendarnog jugoslovenskog muzičkog novinara Josipa Dujmovića pod naslovom „1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ objavljena je u izdanju Multimedia Books iz Beograda. Knjiga je pažljivo skupljena kolekcija istinitih priča, relevatnih podataka i legendi iz istorije popularne muzike, a sadrži sve ono što ste želeli da znate a niste znali koga da pitate u vezi svetske i ex-Yu muzičke scene. Pored svih fascinatnih priča, knjiga sadrži oko 30 originalnih karikatura u boji svetskih i domaćih zvezda, radove renomiranih jugoslovenskih umetnika.

Neke od istaknutih ličnosti sa regionalne rok scene o knjizi su rekle:

Fascinantno je kako se Josip Dujmović potrudio da sakupi u jednu zabavnu knjigu skoro sve priče, anegdote i legende o rokenrolu koje smo saznalvali tokom života. Ova knjiga je obavezno obrazovno i pre svega veselo  štivo za sve stare ili mlade rokere , Momčilo Bajagić Bajaga.

Nisam siguran jeste li sve ovo želeli da znate, ali sam siguran da ćete čitajući ove retke puno toga saznati i usput se dobro zabaviti, često s osmehom od uveta do uvetaa. Preporučujem!“ ,  Siniša Škarica, rok muzičar, diskograf i publicista.

Zabavno i neobično, a u isto vreme vrlo vredan dokument kako za starije tako i za nove generacije , Dino Šaran, Letu štuke.

Uživao samu svakom trenutku čitanja. Ovo je blesavi skup bizarnih, duhovitih, nastranih ali i istorijski važnih događaja. Hrpa zabavnog znanja. Ova knjiga je kao papirni fliper XXI veka. Svetli i tiltuje , Petar Janjatović, rok novinar i publicista.

Knjiga „1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ dostupna je na svim prodajnim mestima Multimedia Music kao i online na www.multimedia-music.com.

Karikatura (naslovna fotografija): Damir Baliå

Share this story:

2 thoughts on “„1001 rock biser – lude, smešne i bizarne priče“ Josipa Dujmovića u prodaji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *