Blog
Vlatko Stefanovski - Arsenal Fest, Kragujevac

Vlatko Stefanovski ove subote nastupa u Užicu sa svojim triom

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće ove subote, 27. maja u Užicu sa svojim triom. Koncert će biti održan u Gradskom kuturnom centru, sa početkom od 21:00 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje „Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: „Čuvam noć od budnih” , „Jovano, Jovanke” , „Uči me, majko, karaj me” , „Kao kakao” , „Čukni vo drvo” , „Skopje” , „Makedonsko devojče” , „Mamurni ljudi” , „Gipsy song” i druge.

Stefanovski je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu „Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe „Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice po ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici GKC-a radnim danima od 11 do 16 sati, kao i u subotu od 19 sati.

Foto: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *