Blog
Vlatko Stefanovski - Nišville Jazz Festival, 11.8.2019.

Vlatko Stefanovski 10. decembra nastupa u MTS Dvorani

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski održaće svoj solistički koncert 10. decembra u MTS Dvorani. Nakon brojnih nastupa u okviru festivala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, vrsni muzičar ove zime na istom mestu održaće svoj nastup sa njegovim triom.

Stefanovski se u karijeri dugoj skoro 50 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo karijeri, istakao kao vrsni instrumentalista, te slovi za nekog ko vešto kombinuje etno džez, rokenrol, džez fjužn i bluz sa primesama, kako kritičari ocenjuju “makedonske tradicionalne muzike i neparnih ritmova”. Poznat je kao neko ko sve ove zvukove spaja u jedno, te važi za jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Poreklom iz Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen  u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio čuveni sastav Leb i sol.

Sa Leb i sol objavio je 13 albuma i nastupao širom sveta. Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume, radio je muziku za film i pozorište i sarađivao sa brojnim imenima i orkestrima.

Ulaznice za koncert su u prodaji na mtsdvorana.rs i na blagajni MTS Dvorane.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *