Blog
Neno Belan (2)

Uz vino noći i reku snova… Neno Belan i Fiumensi u BitefArtCafe klubu 15. septembra

Nakon prošlogodišnjeg rasprodatog koncerta u klubu BitefArtCafe, za koji se tražila ulaznica više, Neno Belan, jedan od najcenjenijih muzičkih virtuoza regiona, zajedno sa svojim bendom „Fiumens“, otvoriće novu sezonu BitefArtCafe kluba, koncertom koji će se održati 15. septembra.

Neno Belan je poznat svima kao osnivač grupe Đavoli, čije pesme žive kroz različite generacije. Ovaj hrvatski muzičar nastavio je solo svoju karijeru, te sa kolegama osnovao grupu Neno Belan & Fiumens, davne 1997. godine.

“Sa Fiumensima sam od daleke ‘97. godine i sve vreme smo ista četvorka. Ona ista koja se prvi put popela na stage 1997. se penje i dalje, nitko nije otišao, niti je itko novi došao. Odnos u bendu je sličan odnosu u braku, s tim da ovdje nije u igri par, već u našem slučaju četiri individue, potpuno različite po svom psihološkom profilu. Umjetnost kompromisa, upravo tu leži tajna našeg uspjeha. Uz naravno, zajedničku ljubav i strast koju dijelimo prema muzici“ – u jednom skorašnjem intervjuu izjavio je Neno Belan.

Neno Belan & Fiumens su poznati po svojim dinamičnim nastupima i vrhunskoj atmosferi, a publika će imati priliku da uživa u preseku Belanove bogate karijere i savršenom harmonskom spoju pratećeg trojca, koji čine virtuozni muzičari – Olja Dešić na bas gitari, Leo Rumora za bubnjevima i Vedran Križan na klavijaturama.

Hitovi poput „Pričaj mi o ljubavi“ , „Sunčan dan , Rijeka snova , „Stojin na kantunu“ , „Jagode i čokolada“ , „Ostani uz mene“ , „Dugo toplo ljeto“ , „Bambina“ , „Vino noći“ , „Điri điri“ i „Cestom preko Zagore“ samo su neki od bisera koji će se naći na repertoaru.

Neno Belan je ne samo muzička ikona već i deo kulturne baštine regiona. Njegova muzika je obeležila generacije i ostavila neizbrisiv trag u srcima mnogih.

„Inspiraciju za pjesmu uvijek pronalazim u vlastitom životu koji ide, živi se, osjeća, i materijala za neke nove pjesme će uvijek biti.“

Ne propustite priliku da budete deo nezaboravne noći muzike u BitefArtCafe klubu 15. septembra i da uživate u muzičkom putovanju kroz vreme sa Nenom Belanom i Fiumensima.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online, na sajtu www.tickets.rs.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *