Blog
Pixies_16-web-ready, promo

The Pixies pred Taš: Moramo da nađemo vreme za sitna zadovoljstva

Kultni alternativni bend iz Bostona, Pixies, koji ce 29. avgusta (20.30) održati veliki beogradski koncert na stadionu Tašmajdan, objaviće, mesec dana kasnije, novi album Doggerel koji je, kako kažu upućeni, nešto najinventivnije što su snimili od ponovnog okupljanja 2004. Bavi se, naravno, svim najaktuelnijim što potresa planetu, a frontmen Blek Frensis konstatuje da je svet „sumoran, kao i uvek“, i da stvari čak prevazilaze njegovu imaginaciju.

„Predsednički izbori u SAD i sve gluposti oko Donalda Trampa, pa pandemija korona virusa, svetska recesija, ekstremni vremenski uslovi, sve to čini da se osećamo veoma distopijski“, poručuje u svom stilu lider Pixies-a. Stvari, kako kaže, idu dotle da se pred svojom decom izvinjava zbog toga što je svet korumpiran. Dodaje, ipak, da i ako imate fatalistički pogled na život, morate ponekad da „sednete, zavalite se i pronađete način da uživate u kafi“.

Da ume, ipak, da pronađe u svemu pozitivan ugao, 57-godišnji roker je potvrdio pričajući o vremenu provedenom tokom pandemije kovida 19. „Godinu i po dana sam uzgajao piliće i družio se sa svojim tinejdžerima. Sve je, konačno, usporilo, mogao sam da uživam u nekim malim stvarima po prvi put u životu“.

Na albumu „Doggerel“ biće 12 pesama. Uz naslovnu numeru, i najavni singl „There’s a Moon On“, tu su i „Nomatterday“, „Vault of Heaven“, „Dregs of the Wine“, „Haunted House“, „Get Simulated“,  „The Lord Has Come Back Today“, „Thunder & Lightning“, „Pagan Man“, „Who’s More Sorry Now?“ i „You’re Such a Sadducee“.  Pixies su u martu objavili numeru „Human Crime“, ali se ona neće naći na ovom izdanju.

Ulaznice za koncert benda Pixies 29. avgusta na Tašu mogu se nabaviti na prodajnim mestima i putem mreže www.tickets.rs. Tribine i parter koštaju 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara. Karte koje su kupljene za prethodno zakazane termine koncerta (1. septembar 2020. i 31. avgust 2021) važeće su i nije ih potrebno menjati.

Foto i video: Promo

 

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *