Blog
Rade Šerbedžija foto Milica Czerny Urban

Rade Šerbedžija najavljuje tradicionalne prednovogodišnje koncerte u Beogradu i Novom Sadu

Legendarni glumac, pesnik, reditelj i muzičar, Rade Šerbedžija, održaće 21. decembra u MTS Dvorani i sutradan 22. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, koncerte sa svojim bendom Zapadni kolodvor. Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima, beogradskoj i novosadskoj publici, Rade Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne pesme: „Ne daj se Ines“ , „Imam pjesmu za tebe“ , „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ , „Barbara“ i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Album „Ne okreći se, sine“ sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Svirali su članovi prateće grupe Zapadni kolodvor. Među autorima su i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao hit “Eto pjesma”, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi „New York“, Ante Gelo u pesmi „Ostala si uvijek ista“, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi „Od kako te ne volim“ , i „Na nešto me sjeća taj grad“ koju je Rade Šerbedžija otpevao zajedno sa autorom pesme Darkom Rundekom. Svoj autorski pečat ostavio je na pesmama “Šeherezada” i „Ne okreći se sine“ , naslovna numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za iste je pronašao u jednoj sceni proslavljenog Bauerovog filma iz 1956.

Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nežna i setna ploča“ , rekao je svestrani umetnik i pozvao publiku na lepo druženje.

Ulaznice za koncerte pod nazivom „Eto pjesma“ , prema nazivu prvog singla sa novog albuma, koja je u svega nekoliko sati objavljivanja naišla na brojne pozitivne kritike, možete nabaviti u sistemu Gigstix i na blagajnama MTS Dvorane za Beograd, odnosno na blagajni Srpskog narodnog pozorista za novosadski koncert.

Foto: Promo/Milica Czerny Urban

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *