Blog
Goblini_Marina Pešic

Promocija antologijskog albuma „Istinite priče I deo” grupe Goblini 18. marta u Metropolisu

Promocija antologijskog albuma „Istinite priče I deo grupe Goblini, po prvi put objavljenog na ploči, održaće se u petak, 18. marta od 13 časova u Metropolisu (Makedonska 21). Ovom prilikom bend će u svom punom sastavu predstaviti izdanje, a o njemu će govoriti i Branka Glavonjić (urednica emisije BUNT, RTS), Vesna Pantelić (Novosti), Nenad Kuzmić (muzički urednik) i Petar Janjatović (muzički kritičar). Pored promocije (re)izdanja, biće najavljen i njihov veliki beogradski koncert, povodom 30 godina postojanja benda!

Nakon promocije, od 14 časova, verni fanovi Goblina imaće priliku da se druže sa članovima benda, a sledi i potpisivanje ploča.

Goblini su nastali 3. marta 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. Do sada su objavili šest studijskih albuma, odsvirali su više od 350 koncerata i tokom devedesetih važili za jedan od najuticajnijih rok bendova u regionu.

„Istinite priče I deo je drugi studijski album šabačkih pankera koji je izvorno objavljen davne 1994. godine na kaseti, za izdavačku kuću Metropolis. Album je od svog objavljivanja dobro prihvaćen od strane muzičke kritike i publike, a njegova aktuelnost i danas ne jenjava. Pesme poput „Elesdi se vraća kući“, „Cipjonka“, „Za Lorenu“ i druge, danas gotovo imaju kultni status i neizostavni su deo domaćih i regionalnih rok plejlisti.

Goblini su odavno prevazišli okvire underground-a i danas su među najpopularnijim bendovima u regionu. Iako sa velikom energijom nastupaju u klupskim prostorima, sada sviraju na najvećim regionalnim binama pred desetinama hiljada ljudi.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *