Blog
_MAR7286

Pripreme za nastup na Beogradskom proleću izvođači iz celog regiona obeležili druženjem sa novinarima u MTS Dvorani

Uoči povratka festivala „Beogradsko proleće 2022“ , koji će biti održan u petak 29. aprila u MTS Dvorani (nekadašnja Kombank Dvorana), u neformalnoj i druželjubivoj atmosferi večeras se u Maršalovom salonu kultne Dvorane okupilo 14 od 18 najavljenih takmičara iz Srbije i celog regiona. Oni su svoje utiske o predstojećim nastupima i povratku prestižnog festivala na domaću muzičku scenu podelili u druženju i razgovoru sa novinarima.

Sa Tonijem Cetinskim, Majom Sar, Jasnom Gospić, Filipom Žmaherom, Borisom Režakom, Bojanom Stamenov, Markom Toljom, Lukijanom Ivanovićem, Yanx, Ladom Leskovarom, Angelinom, Borisom Pingovićem, Igorom Simićem, Davorom Jovanovićem družilo se preko 20 novinarskih ekipa, a muzičari su saglasni u jednom – da se raduju povratku glamuroznog festivala, te da su počastvovani što su upravo oni deo istorije koju festival ponovo ispisuje u novom ruhu.

Okupljenima se na početku druženja obratio umetnički direktor festivala Branko Klanšček koji je s velikim entuzijazmom najavio veliki povratak festivala, za samo dva dana. „Neverovatan je osećaj biti deo jednog ovako velikog festivala, koji svoja vrata ponovo otvara beogradskoj muzičkoj sceni, ali i svim ljubiteljima kvalitetne muzike. Ovo nije bio lak poduhvat, kako za nas organizatore, tako i za umetnike, a najlepše nas svakako očekuje na velikoj, glamuroznoj sceni MTS Dvorane, kada će svi takmičari, siguran sam u to, zablistati svako sa svojom posebnom kompozicijom. Danas smo imali probe i verujte, ne zna se koja je pesma bolja.„, poručio je Klanšček.

Na muzičkom festivalu u „novom ruhu“ biće izvedeno 18 do sada neobjavljenih kompozicija koje će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija.

Podsetimo, pre tačno 61 godinu, 17. aprila 1961. na sceni Dvorane Doma Sindikata, današnje MTS Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni Festival zabavne muzike „Beogradsko proleće“, za koji se smatra da je bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Događaju su prisustvovali i neki od članova žirija kao što je Beti Đorđević.

Karte za festival su u prodaji na blagajni MTS Dvorane i svim prodajnim mestima Tickets-a.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *