Blog
unnamed (3)

Poznata imena 18 izvođača koji će se takmičiti na festivalu “Beogradsko proleće 2022”

Najavljujući svoj povratak na velika vrata prestoničke festivalske scene, još početkom godine, konkurs za „Beogradsko proleće 2022“ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena. Tako je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 5. januara do 15. februara prijavljeno blizu 300 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima. Sada su poznata i imena 18 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala u „trci“ za prestižnu titulu, festivala koji je na istom mestu pre 61 godine i počeo svoj glamurozni život.

Listu umetnika, koji će braniti boje svojih pesama na sceni Kombank Dvorane, čine sledeća imena: Toni Cetinski – „Čuvam ljubav“; Željko Vasić – „Kompanjero“; Bojana Stamenov i Marko Tolja – „Kada kažeš ljubav“; Boris Režak – „Lastavica“; Kristijan Rahimovski – „Vjetar u jedra“; Mirza Selimović – „Plakaćeš“; Maja Sar – „Ljubav“; Dejan Najdanović Najda – „Posle tebe“; Bojan Marović – „Živim za nas“; Filip Žmaher – „Oprosti mi“; Lukijan Ivanović – „Da znaš“; Lado Leskovar – „Beograd, ti i ja“; Jasna Gospić – „Beli grad“; Igor Simić – „Požuri“; Saška Janković – „Tirkiz„; Davor Jovanović – „Život“; Bojana Mašković – „Nismo mi isti“; Boris Pingović – „Život“.

Igor Stanković, direktor Kombank Dvorane osvrćući se na prošlost i korene festivala, zadovoljan njegovim povratkom na velika vrata kultnog prostora, poručio je da će prodaja karata za festival početi sledeće nedelje i dodao da će prve tri nagrade koje će dodeliti publika SMS glasanjem iznositi 300.000, 200.000 i 100.000 dinara: „Muzičari će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a publika će svojim glasovima dodeliti PRVU, DRUGU I TREĆU NAGRADU FESTIVALA“ , istakao je Stankovič.

Umetnički direktor festivala Branko Klanšček je sa svoje strane izrazio zadovoljstvo što se prestižni festival vraća na domaću scenu, pa je obraćajući se medijima istakao da će Stručni žiri činiti pet osoba, a da će njihova imena naknadno biti saopštena, otkrivši i da će Specijalnu nagradu festivala dodeliti NAXI RADIO.

Vremeplovom unazad, tačno 61 godinu ranije – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje Kombank Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je, smatra se, bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Fotografije: Kombank Dvorana promo / Marina Pešić (Bojana Stamenov, Jasna Gospić)

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *