Blog
Repetitor

Nova imena sedmog Kontakta: Paraf, Repetitor i Kralj Čačka

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu. Kontakt 23 očekuje nas od 23. do 25. marta 2023. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Pored ranije najavljenih koncerata grupe Goran Bare i Majke (Dom omladine Beograda, 23. mart) i regionalne hip-hop atrakcije Vojka V (Zappa Baza, 24. mart), organizatori su objavili još tri imena koja će nastupiti u revijalnom delu Kontakt konferencije, showcase-a i festivala. U okviru sedmog Kontakt izdanja u Domu omladine Beograda nastupiće i PARAF i Repetitor (u sali Amerikana), i Kralj Čačka (u Velikoj sali DOBa).

​​Koliki je značaj PARAFA za razvoj kulturne zajednice regiona pored vanvremenskih pesama koje su i danas i više nego aktuelne, govori i činjenica da je grafit na kome piše PARAF PUNK Grad Rijeka, rodni grad benda, proglasio zaštićenim kulturnim dobrom.

,,Od osamdesetih do danas stoji turbulentnih 40 godina u kojim se štošta promijenilo: od boje kose, brojnog stanja, kilaže, ponešto bora na licu do države. Međutim ona energija, naboj i odličan feeling nisu izblijedjeli, dapače“ , izjavila je Vim Cola iz Parafa povodom izlaska albuma ,,Delta Live 2022″ koji će, između ostalog biti promovisan na Kontaktu. PARAF će nastupiti u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana 24. marta sa početkom u 21h.

Posle dugačke koncertne pauze Kralj Čačka se vratio na scenu krajem prošle godine, objavio je novi singl i spot ,,Zemlja nije moj dom“ i održao je nekoliko koncerata za pamćenje. Koncert koji sprema u okviru Kontakt konferencije, u Velikoj sal​​i Doma omladine Beograda 24. marta sa početkom u 21h, biće baš poseban: Nenad Marić i bend na bini Velike sale Doma omladine, sa publikom koja sedi i sa repertoarom koji je prilagođen ambijentu. Neke od najboljih koncerata Kralj Čačka održao je u ovakvim prilikama.

​​​Repetitor ove godine obeležava 15 godina od izlaska debi albuma ,,Sve što vidim je prvi put“. Emocije publike povodom ovog izdanja pobudili su klupskom svirkom u Elektropioniru, koja je vrlo brzo rasprodata. Zato će na Kontakt konferenciji, showcase-u i festivalu napraviti prostor za mnogo širu i brojniju publiku i na pravi način obeležiti godišnjicu albuma koji je neizostavni deo svake enciklopedije o savremenoj muzici na našim prostorima. ,,Sve što vidim je prvi put“ je reizdat na vinilu (Odličan Hrčak, 2022), a pored pesama sa ovog izdanja, Repetitor će napraviti i „best of the best“ set listu kojom će još jednom demonstrirati zašto i dalje važe za najenergičniju trojku u regionu. Repetitor će nastupiti u sali Amerikana Doma omladine Beograda 25. marta sa početkom u 21h.

Prodajna mesta za sve koncerte koji nas očekuju u okviru revijalnog dela Kontakt konferencije, showcase-a i festivala su tickets.rs i mreža Ticket Vision servisa širom zemlje. 

Fotografije: Marina Pešić / Kontakt promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *