Blog
Duran Duran foto Nefer Suvio

Muzičke ikone Duran Duran ovog leta nastupaju u pulskoj Areni

Duran Duran, ikone britanske pop muzike, vraćaju se u Hrvatsku na premijerni nastup u pulskoj Areni u utorak, 30. jula 2024. godine.

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena, svoj povratak planiraju sedam godina nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata. Novi nastup u Hrvatskoj zakazan je na možda najlepšem koncertnom prostoru koji ovaj deo Evrope ima. Pulski amfiteatar, star dve hiljade godina, biće savršena bina na kojoj će vas Duran Duran podsećati na bezvremensku kolekciju hitova i priliku da čujete novi album „Danse Macabre”.

Na poslednjem izdanju, bend predstavlja mračnije melodije, nove pesme, obrade i specijalne verzije svojih klasika. Uz singl „Black Moonlight“ i naslovnu numeru „Danse Macabre“, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stones, Siouksie and the Banshees, saradnje sa Moneskinovom Viktorijom De Anđelis, Najlom Rodžersom i prethodnim članovima benda.

Duran Duran su bez sumnje jedan od najvećih mejnstrim bendova i muzička institucija koja je iznedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Karijera duga više od četiri decenije, 16 studijskih albuma i preko 100 miliona prodatih ploča širom sveta, i nagrade kao što su životno delo, dva Gremija, BRIT nagrade za izuzetan doprinos muzici, mesto na Holivudskoj stazi slavnih, kao i inkluzija u Rock & Roll Hall of Fame, označili su Duran Duran kao jedan od najprepoznatljivijih bendova našeg vremena.

Držeći prva mesta na UK Singles Chart-u, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta sa 21 najboljih 10 singlova na Billboard listi, a njihova “A View To A KIll” je jedina tematska pesma Džejmsa Bonda koja je dostigla prvo mesto američke top liste. Od početka sa istoimenim albumom „Duran Duran”, naslednikom “Rio”, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili čak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, “Paper Gods”, nizali su neverovatne hitove.

Povezujući generacije fanova i horde fanova, Duran Duran puni najveće stadione, dok pesme nastavljaju da čine obavezni repertoar radio stanica. Predvođeni harizmatičnim Simonom Le Bonom, uticali su na generacije muzičara i pop kulture kao muzičke i modne ikone. Oni su i dalje jedan od najprodavanijih bendova, zajedno sa verzijama, na primer, Franca Ferdinanda, Korna i Deftonesa, do Courtney Love ili sempliranja The Notorious B.I.G.-a.

Više od četiri decenije od njihovog prvog pojavljivanja na muzičkoj sceni, Duran Duran je i dalje jak. Pula će tako čuti vanvremenske megahitove poput “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”.

Nastup u pulskoj Areni biće kruna izuzetno koncertno aktivnog perioda za Duran Duran, uključujući rasprodate koncerte u arenama širom Velike Britanije, Irske, Kanade i Severne Amerike, poput onog u Madison Square Gardenu u Njujorku.

Domaća publika, ali i ona iz čitavog regiona, imaće priliku da ih vidi na velikom letnjem spektaklu na otvorenom 30. jula u pulskoj Areni.

Ulaznice za pulski koncert su u prodaji od petka, 2. februara od 10.00h. Early bird cene za parter (stajanje) su 87 evra, za tribinu (sedenje) 119 evra i za stajanje gore 68 evra.

Foto: Nefer Suvio

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *