Blog
Aleksa Danic

Mladi gitaristički virtuoz Aleksa Danić objavio debi album „Prva ljubav“

Virtuozni mladi gitarista iz Beograda Aleksa Danić objavio je debi album „Prva ljubav“. Instrumentalni album, koji ima 10 kompozicija, otkriva izrazit muzički i autorski talenat, a kada tome dodamo i činjenicu da je Aleksa muzičar srednjoškolskog uzrasta „Prva ljubav” dobija sasvim novu dimenziju. Već na prvo slušanje, poznavaoci fingerstile gitare asociraće ga na Tomija Emanuela, a uticaji kantri i bluza biće jasno vidljivi kroz svih 10 pesama.

„Sa zrelošću koja se zaista ne može očekivati, a još manje se može otkriti u njegovim godinama – snimio je Aleksa Danić, gimnazijalac i gitarista iz Beograda, svoj prvi autorski prvenac, na kojem je pokazao izrazit kompozicioni dar, izuzetnu tehniku izvođenja. i senzibilitet koji u deset instrumentalnih tema lepo povezuje ta dva obavezna elementa, neophodna svakom gitaristi koji samo svojim golim instrumentom želi da podigne nove muzičke svetove.Zaista, na snimcima, kao i na koncertima, najčešće ćete čuti jednu gitaru i videti jedan dečak koji tu gitaru govori puno, bogati Aleksa je vezan za muziku koju voli, uz koju je odrastao, pre svega američki kantri, rok i bluz izvori, a od poznatih instrumentalista najbliži je Australijancu Tomi Emanuelu, međutim, već je uspeo da izvede sopstveni zvuk i uspešno utisne svoj lični pečat žanru u kome se kao autor i interpretator ogleda. Njegovo vreme tek dolazi – reći će fraza – ali biće da je Aleksa zaista došao do naše vreme od sopsa budućnosti u kojoj je njegovo ime odavno postalo sinonim za autentični instrumentalni gitarski izraz“ , napisao je Miloš Zubac.

Izdavanje novog studijskog albuma označava i početak saradnje sa diskografskom kućom Jugoton Croatia Records, a ovo izdanje je samo prvi korak u karijeri koja zaista mnogo obećava.

Izvor: Jugoton Croatia Records

Fotografije: Marina Pešić (naslovna) / Jugoton promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *