Blog
IMG_2807

Majkan, Sunshine i Goblini nastupili na KC Festu u Bačkoj Palanci

Drugo izdanje KC Festa održano je u subotu u dvorištu Muzeja Grada u Bačkoj Palanci. Majkan, Sunshine i Goblini bili su pravi muzički izbor za ovo avgustovsko veče.

“Za vikend su najavljene obilne padavine i zahlađenje” , “U subotu pad temperature i do 15 stepeni” neki su od naslova dnevnih novina i portala. Pomislila sam zašto kiša mora da pada baš svakog vikenda. I prošlog vikenda je padala, dok smo bili na Nišvilu. U šali sam rekla da će Sunshine oterati oblake i doneti sunce, a na kraju je tako i bilo

Nebo nad Bačkom Palankom se razvedrilo i organizatori su najavili da će se festival održati po planu. Kapije Muzeja Grada otvorene su u 20h i najvernija publika počela je da puni koncertni prostor. Prvi redovi su odmah zauzeti. Tu je najbolja pozicija za uživanje u koncertu , za fotografisanje i snimanje.

Apatinski bend Majkan imao je tu čast da otvori KC Fest. Ovaj sastav dobro je poznat publici koja se u tom momentu našla u dvorištu Muzeja. “U napad”, “Ljubavna”, “Prava šansa”, zatim “Keva”, “Ajmo u kafanu” dobro su razigrale ljude kojih je bilo se više i više. Punk rok sastav Majkan bio je odlična uvertira za ovaj festival.

Neko rekao kiša? Ja rekla sunce, i bi sunce! Beogradski sastav Sunshine rasterao je oblake svojim energičnim nastupom. Bane, Kiza, Toša i ekipa izvodili su najveće hitove. “Žaklina sponzora”, “Miss J”, “Misli mene gone” pevao je svaki posetilac festivala. Ogromni aplauzi i vriska nakon svake pesme, plus pevanje svih tih pesama, dovoljan su dokaz da je Sunshine i dalje jedan od naših najpopularnijih bendova. “Ombre”, “Da li sam”, “Pretty boy”, “Priđi mi ti” hitovi su se nizali i nismo ni primetili koliko brzo je prošlo vreme predviđeno za nastup ovog benda.

Sunshine je jedan od bendova na čije koncerte bih mogla da idem recimo 2 puta mesečno, toliko ih volim. Bane, čekamo Ariju M na nekom od narednih nastupa. Verujem da ima još vas koji delite mišljenje sa mnom.

Još jedan bend koji bih mogla da slušam 2 puta mesečno su Goblini. Sastav koji ove godine proslavlja tridesetogodišnjicu postojanja, nastupio je na kraju ove divne večeri u Bačkoj Palanci. “Luna”, “Daleki put”, “Negde pred zoru”, “Deca iz komšiluka” neke su od pesama koje je publika horski pevala sa Golubom i momcima. “U odbrani zla”, “Ti si taj”, “Voz” … hit za hitom, poneka šutka i bačeno pivo u vis, a na oduševljenje publike, Goblinima se na bini pridružio Kiza iz benda Iskaz. Zajedno su izveli njihovu pesmu “Bez promene” posle koje je usledio ogroman aplauz.

Pred sam kraj nastupa, Goblini su nam poručili da “Kada misliš da si sam, ti podigni ruku, nek’ ulice gore za novi dan. Kada misliš da si sam, mi smo ovde, ima nas gomila”. I zaista nas je bila gomila. Dvorište Muzeja grada u Bačkoj Palanci bilo je puno. Primetila sam roditelje sa dvoje male dece, svi su bili u majicama Goblina. Nakon koncerta žurno su išli ka bini kako bi pokušali da se uslikaju sa omiljenim bendom. Uspeli su u tome, a čak su dobili i palice na poklon. Oduševljenje i osmehe te dece rečima ne mogu da opišem. Divno je što roditelji prenose dobar muzički ukus na svoju decu. Jedno veliko bravo!

Pohvale za organizatore KC Festa. Hvala dragim prijateljima iz Bačke Palanke na gostoprimstvu i vidimo se uskoro u ovom gradu.

Fotografije i tekst: Marija Ćurčija

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *