Blog
Beogradsko prolece

Konkurs za učešće na festivalu „Beogradsko proleće“ počinje15. januara

Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike Beogradsko proleće, koji će biti održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, u današnjoj MTS Dvorani. Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen, biće održan u organizaciji MTS Dvorane.

Kako se očekuje, „Beogradsko proleće“ će i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija  biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Zainteresovani mogu da konkurišu  putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rsa sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom „Čuvam ljubav“ , dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom „Kompanjero“ i Mirza Selimović sa pesmom „Plakaćeš“.

Pre 62 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane Doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni Festivala zabavne i pop muzike Beogradsko proleće, koji se smatra da je bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Foto: MTS Dvorana promo / Filip Olćan

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *