Blog
Vous-Ete's-Swing!_LP_promo foto

Koncertna promocija debitantskog albuma „I“ džez sastava Vous Ete’s Swing

Koncertna promociju debitantskog albuma „I džez sastava Vous Ete’s Swing! koji čine Veljko Vujčić (klavir), Uroš Stamenković (bubnjevi) i Milan Nikolić (kontrabas), održaće se u četvrtak, 24. marta sa početkom od 20h u klubu Metropolis (Makedonska 21).

O albumu „I“, objavljenom na omiljenom nosaču zvuka – ploči, ovom prilikom govoriće Vladislav Vlada Pejak, Veljko Vujčić i Ivan Velikinac. Pored toga, posetioci će imati prilike da se uživo upoznaju sa autorskom muzikom ovog talentovanog i originalnog trija.

Projekat „Vous Ete’s Swing!“ ispituje granicu džeza i tradicionalnih žanrova afroameričke muzike. Naziv sastava preuzet je iz niskobudžetne njujorške TV emisije iz 80-ih, u kojoj je voditelj i bubnjar Ron Džeferson dočekivao goste uz poklič na iskvarenom francuskom: “Vi ste Sving!”, što i bend simbolično pokušava kroz posvetu velikanima ovog muzičkog pravca.

Saradnja bubnjara Uroša Stamenkovića i klaviriste Veljka Vujčića počinje 2011. godine. Svirajući u različitim postavama dolaze na ideju da naprave projekat koji povezuje bluz, gospel i sving u džezu, kao njegove fundamente koji su često zapostavljeni u savremenim interpretacijama.

Prvi album simbolično nazvan „I”, snimljen je u formi trija sa Milanom Nikolićem na kontrabasu i specijalnim gostom Radomirom Milojkovićem na gitari i tematski se koncentriše na klavirski bluz, oblikovan putem različitih stilskih obrazaca u 8 originalnih kompozicija. Za numeru  Spicy Crispy Pepper Wings, koja otvara B stranu ploče, objavljen je i video spot.

Fotografije: Metropolis promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *