Blog
Kolja 2

Kolja i Grobovlasnici 23. jula otvaraju seriju koncerta Garden Sessions

Za kraj jula, Centar beogradskih festivala CEBEF priprema drugi deo ovogodišnje serije koncerata pod nazivom Garden Sessions koji je među publikom postao omiljeni letnji muzički događaj. U periodu od 23. do 29. jula u prijatnom ambijentu Botaničke bašte „Jevremovac“ publiku očekuju nastupi popularnih i rado slušanih izvođača: Kolje i Grobovlasnika, Dade Topića, Zvonka Bogdana, Zoe Kida, Šaše Kovačevića, Vasila Hadžimanova i Bojana Bojan Zulfikarpašića i Del Arno Banda.

Seriju julskih koncerta Garden Sessions 23. jula otvara Nikola Kolja Pejaković, poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i hit seriji “Vratiće se rode”.

Uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002), snimljenim pod imenom Kolja i Smak Belog dugmeta. Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako izazovnom drugom albumu “Kolja” (2009).

Tek nakon trećeg albuma “Grobovlasnici” (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom – Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenom beogradskom Domu sindikata, gde ga je pratio bend Grobovlasnici.

Konačno, Kolja je kultni status učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim četvrtim albumom “4 Prsta”, a izdvojile su pesme “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet” (na stihove Jovana Jovanovića Zmaja) i Svaku noć je isti mrak”.

Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca. Ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte “Jevremovac”.

Fotografije: Marina Pešić

 

 

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *