Blog
POTKROVLJE 5, FOTO IVAN DAMJANOVIC

Jugoton Croatia Records objavio prvi singl benda Potkrovlje

Pop-rok bend Potkrovlje objavio je prvi singl i spot „Reci da“ za diskografsku kuću Jugoton Croatia records. „Reci da“ kroz upečatljiv glas mladog glumca i pevača Dimitrija Lazića donosi intimnu ljubavnu priču o prihvatanju i odbijanju, zaogrnutu u slike hladnog, otuđenog grada i svirku koji priziva novotalasni zvuk.

Potkrovlje, autora i klavijaturiste Predraga Marinkovića, jedinstvena je pojava na regionalnoj sceni kao novi bend ali, zapravo, sa dugom tradicijom. Nastanak Potkrovlja seže u novotalasni Beograd. Bend je, između ostalog, učestovao 1980. godine na Palilulskoj olimpijadi kulture na stadionu Tašmajdan, sa generacijskim ispisnicima Idolima, Električnim orgazmom i drugima.

Marinković je sa pevačem Lazićem i još nekoliko novih članova nedavno ponovo pokrenuo Potkrovlje i odlučio da snimi svoje izuzetno brojne pesme. „Reci da“ je samo najava, svojevrsni zvučni trejler novog Potkrovlja. Ova, i pesme koje će uslediti, donose zvuk bolje prošlosti, oplemenjen Marinkovićevim životnim iskustvom, ali se obraćaju slušaocu ovde i sada.

„Reci da“ je snimio i producirao Dragiša Uskoković Ćima, nekadašnji basista Ekatarine Velike, uz remastering u studiju Croatia Records u Zagrebu.

Fotografija: Ivan Damjanović

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *