Blog
_MAR7859

Još jedno rasprodato veče istorijskog 12. Arsenal Festa

Arsenal Fest 12 biće upisan zlatnim slovima u istoriju ovog festivala. Nakon petka koji je bio rasprodat i tražila se karta više, što se dogodilo prvi put od osnivanja festivala, u subotu je ulaznica ponestalo već oko 22h.

Na Main Stage-u je od 21h nastupala Ana Đurić Konstrakta. U svom pedesetominutnom nastupu mogli smo čuti njene solo singlove, kao i repertoar Zemlje Gruva. “Nobl”, “Mekano”, “Žvake” pesme su koje je svaka osoba u publici pevala zajedno sa Konstraktom. Blicevi su sevali, svi su želeli da zabeleže ovaj vrhunski nastup. Pozdravljala je “Šumadince i Šumadinke, omladince i omladinke” a publika je uzvraćala aplauzima. Prvi redovi do bine zauzeli su uglavnom mlađi fanovi koji su želeli da iz najbolje pozicije uživaju u koncertu. Svi su kao omađijani gledali u Anu. Očekivano, ova dama je napravila pravi bum svojim nastupom. Za sam kraj, usledila je “In corpore sano” i verujem da nije bilo osobe koja nije pevala ovu pesmu u tom trenutku. Bravo Ana, bravo bend, bravo publiko!

Thievery Corporation nastupili su nakon Konstrakte. Njima je ovo drugi nastup na Arsenalu, prethodni je bio 2017.godine, ali je ovaj u subotu bio mnogo posećeniji. Publika je bila oduševljena nastupom i svaku sledeću pesmu su pozdravljali sve jačim i jačim aplauzom.  Nakon sat i po vremena energičnog nastupa, bend se pozdravio sa publikom rečima “Serbia, we love you”.

Goblini su bili sledeći koji su nastupili na Mainu. Kao i uvek, momci su “oduvali” svirku. “LSD se vraća kući” bila je uvodna pesma za fenomenalni koncert koji je usledio. “Luna”, “Daleki put”, “Cipjonka”, “Negde pred zoru”, “Meso” … hitovi su se nizali, a dragi Goblini koji ove godine proslavljaju 30 godina postojanja benda, zvučali su … ne mogu reći fenomenalno, ni savršeno, ni predobro. Nemam reč kojom bih opisala njihov nastup. Verujem da će se većina vas složiti sa mnom. Toliko energije, toliko emocije, ljubavi… Na bini im se u jednom momentu priključio Kiza Iskaz. Pesma “Roze Tuljani” benda Iskaz odjeknula je na Mejnu, na opšte oduševljenje publike. “Bez promene” zajednička pesma Iskaza i Goblina ispraćena je vriskom i ogromnim aplauzom. Goblini su se zahvalili svom velikom prijatelju Kizi na gostovanju, dok se iz publike moglo čuti skandiranje “Kiza, Kiza”

Bend je dozvolio da foto i novinarske ekipe budu u foto pitu, tik uz binu tokom trajanja čitavog koncerta. U jednom momentu, imala sam osećaj kao da sviraju samo za mene i moje prijatelje i kolege. Definitivno, ovo je ostavilo najjači utisak treće festivalske večeri. Goblini su pevali da bi vozili voz, samo da stignu dovoljno daleko, da Punks not dead, da se ne kaže migavac, nego žmigavac i da nas ima gomila! A mi njima poručujemo da nas ima i da će nas biti jer smo mi ona deca iz komšiluka. Dragi Goblini, hvala vam na svemu!

Garden Stage bio je pun već od ranih večernjih sati. Punkreas, Popečitelji, Crni cerak, Six Pack, Darko Rundek i Ekipa, Smoke Mardeljano … učinili su to da se od Mejna do Gardena išlo kao da je udaljenost ove dve bine par kilometara. Reke ljudi slivale su se od bine do bine želeći da slušaju svoje omiljene izvođače. Mortal Kombat nastupao je poslednji. “Da si više mrtva”, “Mortal Kombat” , “Teški metal” … zajedno sa Krijikem pevali su fanovi koji su zoru dočekali na Gardenu. “Šoferska pesma” , “Mala”, “Slobodan” hitovi su se nizali, neizostavne šutke i pravo ludilo za sam kraj festivala. Energija koju ovaj bend ima, jaki gitarski rifovi, scenski nastup, čista desetka!

Svemu što je lepo, brzo dođe kraj. Tri dana Arsenala prošli su kao tren. Veliku zahvalnost dugujemo organizatorima festivala, dragim kolegama, novinarima i fotografima, bendovima, kao i jednoj Gagi. 🙂 Hvala na svemu!

Vidimo se i sledeće godine u Kragujevcu!

Tekst: Marija Ćurčija

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *