Blog
Zele Lipovača - YU grupa sa gostima, Tašmajdan

Divlje jagode objavile četvrti singl i spot sa nadolazećeg albuma

Nakon tri sjajna singla „Plave noći bez tebe“ , „Zašto ranije nisi došla“ , „Vanila i znoj“ , Jagode potpuno neočekivano objavljuju novi, četvrti po redu singl sa nadolazećeg studijskog albuma. Sve ono što možemo čuti u audio formatu, ali i vidjeti na novom spotu singla „Kreni kišo“ , govori o neprolaznosti ovog legendarnog benda.

Divlje jagode su definitivno „catch up in time “ ako govorimo o produkciji i generalno zvuku koji donosi ova numera. Uigrani i dokazani tandem Toni Janković i Livio Berak, nakon numera „Ulica na lošem glasu“ i „Plave noći bez tebe“ , po treći put su dokazali da dva potpuno različita vokala mogu savršeno funkcionisati.

„Ne postoji neko pravilo kako i kada objaviti novi studijski album, a da on ispuni sva očekivanja. Je li to zima, ljeto, proljeće ili jesen, mislim da je potpuno nevažno, kao i razmišljanje o tome koliko singlova treba izbaciti prije nego album ugleda svjetlo dana. Većina bendova snimi jedan ili maksimum dva singla, dok samo mali broj projekata ima više od dva singla prije nego objave novi album“, rekao je osnivač i frontmen Divljih Jagoda Zele Lipovača i nastavio: „Kako je ovo Jagodama četvrti po redu singl, očigledno da sam odlučio prikloniti se manjini, vjerujući da je ovo vrijeme singlova. Ne pitajte me hoće li biti i peti singl, jer osim drvene peći, sve je moguće!“

Zele je zaslužan za muziku, aranžman i produkciju pesme, a tekst za pesmu napisao je Fayo, dugogodišnji Zeletov prijatelj i saradnik. Spot je sniman u Šišmiš studiju, a miks i mastering napravio je Švigi.

„Spot je post-apokaliptična steampunk distopija smeštena u sumornu verziju budućnosti, koje se često pribojavamo u posljednje vreme. Simbolika sata bez kazaljki (kao nastavak video uradaka ‘Sama si’ i ‘Ulica na lošem glasu’) podvlači temu pesme ‘Kreni kišo’ kao večno pitanje prolaznosti života“, objasnio je radnju režiser spota i klavijaturista Divljih jagoda, Damjan Deurić.

Fotografije: Marina Pešić

 

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *