Blog
Buč Kesidi 1

Buč Kesidi kreću na regionalnu klupsku turneju

Pančevački sastav Buč Kesidi je izazvao pravu euforiju objavljivanjem tri velika koncerta u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu, a za svoje brojne obožavaoce koji nisu u prilici da dođu na neki od ovih koncerata organizovali su klupsku regionalnu turneju na kojoj će svirati u 12 gradova, a počinju 30. marta u Vranju. Potom se nižu nastupi u Pirotu (31. mart), Zaječaru (1. april), Jagodini (2. april), Podgorici (5. april), Užicu (6. april), Kruševcu (7. april), Čačku (8. april), Valjevu (9. april), Zrenjaninu (14. april), Subotici (15. april) i Šapcu (16. april), a 5. maja završavaju koncertom u Sarajevu. U nastavku slede veliki koncerti u Novom Sadu – Spens (20. maj), Zagrebu – stadion Šalata (27. maj) i 3. juna u Beogradu – stadion Tašmajdan.

Za većinu klupskih nastupa karte su skoro rasprodate, tako da organizatori očekuju gužve. Karte za fan pit za beogradski koncert 3. juna su rasprodate za rekordna dva dana, a do danas je rasprodato pola kapaciteta stadiona Tašmajdan. Za koncert u Novom Sadu je ostalo još samo stotinak karata, a zagrebački stadion Šalata će za par dana biti rasprodat.

Osim koncertne promocije novih pesama „Curimo po asfaltu“ i „Skupi snagu“ koje najavljuju novi album, a na You Tube-u i muzičkim platformama već beleže stotine hiljada pregleda i slušanja, popularni dvojac će na koncertima izvoditi i svoje brojne dobro poznate hitove sa prethodna dva albuma.

Pored nagrada koje su već dobili za svoj rad, poslednja u nizu je nagrada kultne emisije RTS-a Bunt, koja je pesmu „Curimo po asfaltu“ prograsila za Pesmu godine 2022. U obrazloženju žirija je istaknuto da je „Buč Kesidi bend koji definitivno obeležava ovu deceniju na domaćoj muzičkoj sceni. Njihov rad je dokaz da se naša rok scena obnavlja, da mladi autori postoje i da imaju mnogo toga značajnog da nam kažu i pokažu.“

Buč Kesidi je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u poslednjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regionu i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na lestvice najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Pored toga vlasnici su GODUM nagrade Udruženja muzičara rok, zabavne i džez muzike Srbije, za najbolje mlade snage 2020, MAC Awards 2020 – Alternativna pop numera godine (za hit “Nema ljubavi u klubu”), ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma – za singl “Nedelja ujutru” , a pesma “Idemo do hodnika” je na poslednjoj dodeli MAC Awards 2023 proglašena za najbolju rok numeru.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo kako sami sebe Buč Kesidi nazivaju, novim singlovima i koncertima obeležavaju 10 godina rada i zajedno sa publikom ulaze u drugu deceniju druženja.

Fotografije: Marina Pešić

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *