Blog
_MAR7755

Bogat prateći program Arsenal festa 12

Posetioci 12. Arsenal festa, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, biće u prilici da, pored bogatog koncertnog repertoara, uživaju i u brojnim pratećim programima, koji počinju već u utorak 21. juna, na Svetski dan muzike. Tog dana, u 13 časova, biće upriličena druga po redu dodela nagrade „Mikica Zdravković“ u Domu omladine Kragujevca. Sutradan, 22. juna (20.30), u galeriji „Đura Jakšić“ biće otvorena izložba proslavljenog koncertnog fotografa svetske reputacije, Brajana Rašića.

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, na koncertu u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije (24. jun, 20.00), prezentovaće jedinstven spoj muzike legende ovih prostora Vlade Divljana i ruskog kompozitora klasične muzike Sergeja Prokofjeva. Vrhunski trombonist i umetnik iz Pariza, Emmanuel Ferraz, prirediće dva ulična performansa na Platou kod Balkana 30. juna i 1. jula (13.00). Još jedan događaj tog tipa, na istom mestu 2. jula kreiraće Meksikanac sa Kosmaja.

Od 30. juna do 2. juna, u prostoru gde se održava Arsenal fest, trajaće izložba skulptura Viktora Kiša. Priznati umetnik je osnivač Ciglane, kluba ljubitelja teške industrije i umetnosti. Takođe je jedan od osnivača umetničkog festivala Dev9t. Bio je direktor muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Kiš izrađuje velike skulpture i instalacije od metala. Radio je na vizuelnom identitetu za The Prodigy na Wariors Dance festivalu. Upravo te skulpture koje su ga spojile sa slavnim bendom biće izlagane ove godine na Arsenal festu. Takođe, od 30. juna do 2. jula street art umetnik Đurađ u prostoru Kneževog arsenala slikaće grafite. Ulaz na sve prateće programe je besplatan.

Dvanaesto izdanje Arsenal festa će, podsetimo, u tri večeri, na isto toliko scena okupiti brojna poznata strana i domaća imena, kao što su Placebo, Thievery Corporation, Ana Popović, Roni Size, Inner Circle, Van Gogh, Stefan Milenković i Nele Karajlić, Električni orgazam, Konstrakta, Buč Kesidi, Senidah, Negative, Goblini, Rundek i Ekipa…

Cena ulaznice za prvo veče (30. jun) je 1.500 dinara, za drugo veče, 1. jula, 2.000 dinara, dok za ulaz treće večeri, 2. jula, treba izdvojiti 1.800 dinara. Komplet karata za sva tri dana košta 4.000 dinara. Detaljnije informacije na sajtu http://www.arsenalfest.rs.

Fotografije: Arsenal Fest Promo/ Ratko Petrović (Mikica Zdravković)/ Marina Pešić(naslovna fotografija)

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *