Blog
DuskoPromocija_1920x1080

Promocija knjige Duška Antonića 17. aprila u Multimedia Music Record Store

Promocija knjige “KAKO JE LUDAK PREPLIVAO REKU i druge nostalgične priče o pločama“ Duška Antonića biće održana u sredu, 17. aprila u 18h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2).

Na promociji će govoriti autor Duško Antonić, rok novinar, urednik Rock Express-a i prvog izdanja knjige „Nostalgične priče o pločama“ Branko Rogošić, kao i direktor i vlasnik Multimedia Books Rodoljub Stojanović. Knjiga će moći da se kupi po promotivnoj ceni, a nakon promocije autor će biti dostupan za razgovor i potpisivanje knjige.

Knjiga Duška Antonića “KAKO JE LUDAK PREPLIVAO REKU i druge nostalgične priče o pločama“ nedavno je objavljena u izdanju Multimedia Books. U pitanju je drugo, dopunjeno izdanje knjige “Nostalgične priče o pločama” koju je pre 12 godina izdao Rock Express.

Kako je prethodno izdanje odavno rasprodato, a autor se u međuvremenu prisetio još nekih zanimljivih priča, pa je po sistemu “šta je bilo posle” napisao nastavke za neke od pređašnjih, uz nove ilustracije nekih od naših najpoznatijih strip-crtača i ilustratora. Kako na zadnjoj korici knjige kaže Srđan Stojanović, urednik ovog izdanja – nove priče “izmiksovane” sa starim čine ovo delo zapravo novom knjigom.

Na prethodnih 39 priča iz prvog izdanja, od kojih su neke dobile i logičan hronološki nastavak, autor je dodao i šest novih, među kojima i par podužih priča, čiji najmanji zajednički sadržalac su, naravno, gramofonske ploče, neke na njima snimljene pesme, ali i tekstovi vezani za koncerte tih izvođača, ako je imao sreću da ih vidi uživo. Sve je to povezano zaumnim načinima na koje je dolazio do pojedinih ploča, u vreme kada nije bilo moguće jednostavno otići u radnju i kupiti ih, ali kako su one, tokom godina, neke čak i sudbinski, uticale na njegov život.

Uz puno emocija, ali i nekih, iz današnje perspektive gledano, nadrealnih situacija, iz priče u priču provejava neki duh lepših vremena, kada su nam gramofonske ploče bile toliko važne, sa kojima smo leteli kroz život, učili, sazrevali, zaljubljivali se, istraživali, uživali i iznad svega voleli muziku. I kako u svom predgovoru sam autor reče – ploče su mu bile “opredmećeni oblik čistog zadovoljstva”.

I, da ne bude zabune, naziv knjige je naslov jedne od priča u njoj i ne odnosi se na istoimenu ploču Eltona Džona, nego je takvu ’kovanicu’ , mnogo pre Eltona, često ponavljao jedan od junaka njegovog detinjstva – koji je puštao ploče na ringišpilu u njegovom zvezdarskom kraju.

Knjigu Duška Antonića “KAKO JE LUDAK PREPLIVAO REKU i druge nostalgične priče o pločama“ možete kupiti na prodajnim mestima Mutimedia Music kao i online na www.multimedia-music.com.

Foto: Promo

Share this story:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *